یار سخن

آرشیو منبرهای من

یار سخن

آرشیو منبرهای من

خداوند توفیق داده است تا در عرصه مختلف تبلیغی و منبری فعالیت داشته باشم. یکی از کارهای دشوار مکتوب کردن و بایگانی منبر ها می باشد تا بتوان در زمان های مختلف به آن ها مراجعه کرد و مجدد استفاده کرد.
الحمدلله تجربه خوبی در عرصه فضای مجازی پیدا کرده ام که بهترین مکان را برای بایگانی کردن منبر های خودم اینجا دیدم تا هم دسترسی راحت تری برای خودم داشته باشد و هم دوستان طلبه و روحانی دیگر بتوانند از این محتوا ها استفاده کنند.
هر منبر در برگه هایی کوچک نیز تعبیه شده است تا زمینه استفاده راحت تر را در منبر فراهم کند، فقط باید زحمت پیرینت را بکشید.
شما هم محتوای منبری دارید می توانید در این امر مشارکت کنید تا آرشیوی کامل تر داشته باشیم.
تعداد بازدید از سایت ملاک مفید بودن یا نبودن آن نیست!
یاحق

گریه تربیتی

شنبه, ۲۴ فروردين ۱۳۹۲، ۰۹:۳۰ ق.ظ

گریه تربیتی

ایام سوگواری که می شود تب و تاب این مسأله هم زیاد می شود . دغدغه ایست تربیتی.

وقتی واردیک مراسم هیئتی می شوی ،همه جا تاریک است ، مداح یا سخنران در حال صحبت احساسی هستند. فضا را طوری محیا کرده اند که مستمع با یک یا حسین(ع) ، یا زهرا (س) اشک از چشمانش سرازیر شود یا لااقل زجه ای ، فریادی بزند.

چند سوال : آیا باید حتماً در یک فضای تاریک و کاملاً احساسی اشک مخاطب را در آورد به طوری که اگر زیارت عاشورا ، دعای ندبه و  یا دعای کمیل هم قرائت می شود می گوییم " چراغها را خاموش کنید" ادعیه ای که خود مایه ی اندوه و تنبه انسان می شود و با قرائت آن انسان با خدای خود رابطه بر قرارمی کند  را از هدف اصلی دور می کنیم ! و هدف فقط می شود گریه و اشک .

آیا این کار برای متربیان خطر آمیز نیست؟ متربی ای که اگر روضه مکشوفه هم برایش خوانده شود و فضا محیا نباشد گریه نمی کند . چنین متربی ای را اگر به مناطق جنگی ببریم می گوید" هیچ چیز نداشت ! نه گریه ای بود و نه اشکی !" همه ی استفاده را در گریه و اشک می بیند.

این را باید متذکر شویم که نویسنده مخالف ایجاد فضای مناسب برای اشک و گریه نیست بلکه چنین فضاهایی لازم است . بحث در اینجاست که گاهی فضا آنقدر احساسی می شود که اصل در چنین کارهایی فراموش می شود . اصل هم ایجاد رابطه ی منطقی با اولیاء الله است . رابطه ای که فقط درون یک محیط خاص نباشد ، رابطه ای که استمرار داشته باشد و محدود نباشد . آیا ما متربیان را وارد چنین فضا هایی می کنیم ؟

چرا بعد از مراسم روضه و مناجات متربیان به دنبال کارهای اشتباه قبل خود می روند پس تأثیر این مراسمات کجاست ؟ او که زیاد گریه کرده بود و یا به اصطلاحی " مداح اشکش را درآورده بود " !

آیا نباید علاوه بر دغدغه محیط و فضای مراسم ، دغدغه ی محتوا و معرفت افزایی هم برای متربیان داشته باشیم ؟

در پایان باید گفت که اشک و عزاداری باید همراه با معرفت باشد به عبارت دیگر احساس همراه با شعور .بعضی ها خیلی احساسی هستنداما شعور شان پایین است بعضی احساس شان کم و معرفت و شعورشان بالاست اما حماسه شان کم است . غیرتشان کم است . متربی باید هم با احساس باشد و هم با شعور .

قرآن می فرماید : "الدمع مما عَرَفوا" (مائده / 83) بعضی برا اساس معرفت گریه می کند.

ولذا امام صادق ( ع)می فرماید : « به روزه و نماز مردم گول نخورید » و یا به عبارتی نباید گول ظاهر افراد را خورد ، گول اشک ریختن متربی را نخورید ممکن است کسی دو لیتر هم گریه کند ، ولی وقت ِ وقتش کم می آورد.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۲/۰۱/۲۴
سید محمد طاهر جزایری

نظرات  (۱)

سلام آقا سید استفاده کردم ... /.
واقعا عالی بود ... /.
ولی چند تا نکتش رو قبلا بم گفته بودید ... /.

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی